IMG 20240608 WA0002xOdpowiednie żywienie pacjentów w szpitalu wymaga zaangażowania, wiedzy i umiejętności. Od ponad 3 lat samodzielnie zajmujemy się odżywianiem naszych chorych, co za tym idzie - pacjenci są bardzo zadowoleni, a my widzimy jak wielką różnicę w powrocie do zdrowia i sprawności wnoszą dobrze skomponowane posiłki.

Nasza dietetyk, Anna Marciniak, kierowniczka Działu Żywienia uczestniczyła w konferencji dot. współczesnej dietetyki, podczas której omawiano trudne przypadki chorobowe, prezentowano najnowsze rekomendacje i aktualne zalecenia w dietoterapii, o czym z pewnością niebawem będą mogli przekonać się pacjenci naszego szpitala. Pani Anna już szykuje dietetyczne zmiany z korzyścią dla zdrowia jelit naszych pacjentów. 

Na zdjęciu z prof. dr hab. n. med. Mirosławem Jaroszem - wieloletnim dyrektorem Instytutu Żywności i Żywienia, ekspertem ds. żywienia, aktywności fizycznej i otyłości WHO, Komisji Europejskiej i Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA).

 fot. archwium prywatne A.Marciniak

 

IMG 20240608 WA0004x